Deputat PSD, martor cu identitate protejata la DNA: Ghita ne-a santajat, Zgonea a permis filmarea votului

Deputat PSD, martor cu identitate protejata la DNA: Ghita ne-a santajat, Zgonea a permis filmarea votului

Deputatul PSD care a depus plangere la DNAimpotriva lui Sebastian Ghita, acuzandu-l ca si-a santajat colegii pentru a vota impotriva retinerii si arestarii sale, a sustinut in declaratia sa ca Ghita a contactat in ziua votului deputati de la toate formatiunile si ca, in premiera, Valeriu Zgonea a permis filmarea votului de la balconul salii de plen.

„In ziua votului, Ghita Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputatii de la toate formatiunile politice si i-a rugat sa nu voteze cererea, promitandu-le direct sau lasandu-le sa se inteleaga ca atunci cand au nevoie, usa televiziunii RTV le este deschisa, avand in vedere si faptul ca urmeaza doua campanii electorale anul acesta. A fost de la sine inteles ca, in cazul unui vot in favoarea arestarii observat, consecintele erau dezastruoase pentru cel in cauza”, a precizat parlamentarul cu identitate protejata in fata procurorilor anticoruptie, informeaza Mediafax.

Totodata, acesta a mai scris in declaratia data la DNA ca, in premiera, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a permis filmarea procedurii de vot de la balcon, prin urmare „exista posibilitatea ca din cele patru camere, una sa fie a postului Romania TV sau chiar a lui personala, scopul fiind de a monitoriza votul fiecarei persoane care trecea pe la urne”.

Un deputat PSD le-a spus procurorilor ca Sebastian Ghita si-ar fi santajat colegii, pentru votul din Parlament – surse

„A fost prima data de cand sunt parlamentar cand s-a permis la un vot cu bile sa fie lasate camerele la balcon pentru a avea vizibilitate maxima. Ghita Sebastian Aurelian foloseste televiziunea sa ca o forma de santaj pentru oamenii politici, iar toata forta financiara si relationala detinuta o foloseste ca mijloc de a obtine in schimb avantaje persoanale de orice natura”, mai sustine martorul cu identitate protejata.

Mai mult, deputatul a sustinut ca Sebastian Ghita are „atata putere financiara si relationala incat deciziile lui au fost si sunt respectate de conducerea Partidului Social Democrat si ma refer aici, in principal la Victor Ponta si Liviu Dragnea„.

In declaratie se mai arata ca forta financiara a lui Sebastian Ghita este „potentata de detinerea postului de televiziune Romania TV unde are posibilitatea sa promoveze imaginea unor politiciei sau sa-i distruga”.

DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea lui Sebastian Ghita, acuzat de dare de mita, santaj, folosirea de informatii nedestinate publicitatii, cumparare de influenta si conducere fara permis, insa solicitarea a fost respinsa prin votul plenului.

Sebastian Ghita si-a convins colegii sa-l scape cu un discurs in care a vorbit de frica UPDATE: Nu poate fi retinut sau arestat

CSM a sesizat Inspectia Judiciara dupa declaratiile lui Sebastian Ghita

Ulterior, procurorii DNA i-au impus o cautiune de 13 milioane de euro, suma ce reprezinta, conform presei, circa 10% din averea parlamentarului social-democrat.

Cautiune record pentru Sebastian Ghita: 13 milioane de euro

Sebastian Ghita continua sa fie membru al comisiei parlamentare de control SRI cu toate ca el a demisionat, oficial, din partid in noiembrie 2014, dupa pierderea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta.

Fostul premier s-a prezentat, luni dimineata, la sediul DNA Ploiesti pentru a fi audiat in acest dosar, in calitate de martor.

Ponta, audiat la DNA in noul dosar al lui Sebastian Ghita (Video)

Vezi Sursă: Deputat PSD, martor cu identitate protejata la DNA: Ghita ne-a santajat, Zgonea a permis filmarea votului

Leave a Reply

Your email address will not be published.