DNA a cerut de la MAE actele legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita – raspunsul Ministerului

DNA a cerut de la MAE actele legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita – raspunsul Ministerului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat luni ca DNA Ploiesti a cerut documente referitoare la contractul pentru SIMISC, care a fost atribuit asocierii Siveco Romania SA si Expert One Research SRL, iar valoarea acestuia a fost de 25.001.400 lei, fara TVA.

„Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti a solicitat Ministerului Afacerilor Externe documente referitoare la contractul ‘Achizitie a infrastructurii hardware si software de baza, a serviciilor de dezvoltare si implementare a Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni (SIMISC) ‘”, a precizat MAE, la solicitarea Mediafax.

MAE precizeaza, de asemenea, ca s-a respectat procedura legala de licitatie publica deschisa, desfasurata prin intermediul SEAP, initiata in luna mai 2014 si finalizata in ianuarie 2015.

„La licitatia publica respectiva au fost depuse cinci oferte iar criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic. Contractul a fost atribuit asocierii Siveco Romania SA si Expert One Research SRL, iar valoarea acestuia a fost de 25.001.400 lei, fara TVA”, potrivit sursei citate.

Surse juridice au declarat, luni, pentru Mediafax, ca DNA Ploiesti a solicitat documente de la Ministerul de Externe legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita privind contractul „Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni”.

Contractul de aproape sapte milioane de euro a fost atribuit in 2015 de Ministerul de Externe asocierii dintre Siveco si Expert One Research, o firma cu actionari apropiati de Sebastian Ghita.

Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetateni (SIMISC) face parte din amplul proces de informatizare si modernizare a prestarii tuturor serviciilor consulare demarat de MAE, prin crearea unei platforme electronice integrate, cunoscuta sub denumirea „E-cons”, ce cuprinde mai multe sisteme informatice care deservesc domeniul consular.

Articol preluat integral de pe Ziare.com

Vezi Sursă: DNA a cerut de la MAE actele legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita – raspunsul Ministerului

Leave a Reply

Your email address will not be published.