Kovesi a primit in unanimitate avizul CSM pentru un nou mandat la DNA

Kovesi a primit in unanimitate avizul CSM pentru un nou mandat la DNA

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil, luni, propunerea ministrului Justitiei de numire a Laurei Codruta Kovesi pentru inca un mandat de 3 ani in functia de procuror sef al DNA.

Avizul a fost dat in unanimitate de sectia de procurori a CSM, dupa ce Kovesi si-a prezentat proiectul de management si a raspuns la intrebarile adresate.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat la iesirea de la sedinta CSM ca rezultatul era „de asteptat”.

Urmeaza ca avizul CSM sa fie trimis ministrului Justitiei si apoi propunerea sa fie inaintata oficial presedintelui Klaus Iohannis, care va emite decretul de numire in functie, in cazul in care nu va avea obiectii.

La CSM, Laura Codruta Kovesi a declarat ca, in mandatul sau de trei ani, numarul inculpatilor trimisi in judecata a crescut continuu, iar in cazul demnitarilor chiar de 6 ori, fiind cerute 24 de aprobari pentru cercetarea parlamentarilor.

De asemenea, a precizat ca suma indisponibilizata in cazul masurilor asiguratorii se ridica la jumatate de miliard de euro.

In ceea ce priveste riscul de prescriptie a faptelor, Kovesi a declarat ca in prezent „nu avem dosare in care sa existe acest risc”, pentru ca sunt monitorizate foarte atent dosarele mai vechi, care au peste 1 an de la deschidere.

Pe de alta parte, procurorul sef al DNA a reamintit ca increderea populatiei in DNA a crescut in ultimii trei ani, in care a condus institutia, de la 40% la peste 61%.

 

Raluca Pruna nu a avut in vedere decat un singur nume pentru sefia DNA, iar interviul Laurei Codruta Kovesi a fost amanat cu cateva zile din cauza atentatelor care au avut loc la Bruxelles.

 

Urmeaza ca ministrul Justitiei sa decida si sa anunte public care este propunerea sa pentru functia de procuror general, ramasa vacanta dupa demisia lui Tiberiu Nitu, functie pentru care s-au inscris in cursa patru procurori.

Articol preluat integral de pe Ziare.com

Vezi Sursă: Kovesi a primit in unanimitate avizul CSM pentru un nou mandat la DNA (Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published.