Marius Bălașa alături de pescarii. Protest impotriva pescuitului industrial pe râul Olt

Marius Bălașa alături de pescarii. Protest impotriva pescuitului industrial pe râul Olt

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole, a colectării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o dezbatere publică.

În cadrul acestei întâlniri, au fost prezenţi: Nini Săpunaru, preşedintele comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, candidatul PNL, Marius Bălaşa, un reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi nu în ultimul timp, inspectorul din judeţul Olt. Pescarii amatori, prezenţi în amfiteatrul neîncăpător au adus acuze autorităţile din domeniul piscicol, că apără interesele pescuitului industrial. Cel care a moderat această dezbatere a fost liberalul Marius Bălaşa, care era tare implicat în rezolvarea problemele ridicate de pescarii amatori prezenţi în număr cât mai mare la întâlnire.

„Râul Olt, cum îmi place mie să-i spun este cea de-a doua Deltă a României din toate punctele de vedere. Motiv pentru care ne-am adunat astăzi aici este să dezbate, dacă pot să-i spun aşa, problema jafului care se face pe râul Olt”, a spus Marius Bălaşa, candidat PNL. Printre pescarii amatori, în sala a mai fost şi liberalul Victor Iacobescu.

La început, pescarii, au părut iritaţi de prezenţa liberalilor, dar ulterior au intrat în jocul lor, susţinând cu aplauze declaraţiile lui Marius Bălaşa. Pescarii erau foarte nemulţumiţi şi revoltaţi, iar pentru a-i linişti, preşedintele Nini Săpunaru i-a asigurat pe cei prezenţi că „Am venit astăzi aici pentru a vă asculta. Îmi pare bine că sunt aici şi nu plec până nu vă ascult pe fiecare în parte. O delegaţie din partea dumneavoastră va veni la Bucureşti pentru a prezenta doleanţele în faţa comisiei”, a declarat Nini Săpunaru, preşedintele comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.

EVENIMENT
Autor articol: Melania Arion

Leave a Reply

Your email address will not be published.