Marius Bălașa: Apreciez activitatea DNA. Bilanțul DNA pe 2015 vorbește de la sine 

Marius Bălașa: Apreciez activitatea DNA. Bilanțul DNA pe 2015 vorbește de la sine 

În urmă cu doar câteva zile a avut loc prima confruntare între candidații cotați cu șanse reale la câștigarea funcției de Primar al Municipiului Slatina, Marius Bălașa, candidatul din partea Partidului Național Liberal și candidatul PSD, Emil Moț.

Cei doi contracandidați au fost invitații emisiunii ”Proiect de țară”, realizată de către postul de televiziune Digi 24 la Craiova, unde au avut posibilitatea să-și prezinte pe scurt proiectele și planurile de viitor pentru Slatina.

În cadrul emisiunii, cei doi au fost întrebați, printre altele, de către realizatorul emisiunii ”ce ar face în situația dacă ar fi cercetați de către DNA”.

Răspunsul candidatului PNL, Marius Bălașa a fost: ”Îmi voi da demisia”; Candidatul PSD, Emil Moț a răspuns: ”Îmi voi da demisia, dacă voi considera că sunt vinovat”.

În continuare, pe parcursul emisiunii, Marius Bălașa a fost singurul care a continuat subiectul anticorupție, vorbind despre importanța transparenței instituțiilor din administrația locală, despre corupția care se manifestă în interiorul instituțiilor de stat de la Slatina, despre dosarele de corupție întocmite de către DNA și care sunt încă în lucru, inclusiv despre situația Consiliului Județean, respectiv Marius Oprescu (PSD), Vicepreședintele CJ, împotriva căruia s-a început urmărirea penală pentru mai multe fapte penale, refuzănd să-și dea demisia din funcție în ciuda situației în care se află.

Acesta a mai declarat faptul că în acest moment Administrația Publică Locală de la Slatina nu se bucură absolut deloc de încrederea slătinenilor, tocmai datorită corupției generată și încurajată ani la rând și care a dus la blocarea proiectelor și implicit la pierderea încrederii oamenilor, motiv pentru care , pe lângă modernizarea orașului – continuarea proiectelor pentru reabilitarea termică, asfaltarea străzilor, dezvoltarea parcului industrial, crearea de noi locuri de muncă, curățenia municipiului, siguranța cetățeanului, Marius Bălașa s-a angajat personal și în acest proiect moral care constă în recâștigarea încrederii locuitorilor Slatinei în Administrația Publică Locală, îndeosebi a Primăriei.

Contactat de către echipa OpiniaPublică, Marius Bălașa a fost întrebat care este poziția acestuia față de corupția descoperită de către DNA la Olt ,acesta a declarat următoarele:

”Personal, consider faptul că Direcția Națională Anticorupție este principala instituție din România care își manifestă pe deplin activitatea anticorupție cu rezultate extraordinar de bune și recunosc faptul că sunt oarecum fan DNA, pentru că admir și apreciez în același timp activitatea lor. Cu toții am remarcat rezultatele prezentate la începutul acestui an la bilanțul activității DNA pe 2015”, a încheiat Marius Bălașa, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de Primar al Slatinei.

Sursă: Marius Bălașa: Apreciez activitatea DNA. Bilanțul DNA pe 2015 vorbește de la sine | OpiniaPublică.INFO | Revista Presei și a Blogurilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.