Raed Arafat, mahnit si dezorientat ca rudele victimelor din #Colectiv il dau in judecata: Mi-e teama de un cutremur

Raed Arafat, mahnit si dezorientat ca rudele victimelor din #Colectiv il dau in judecata: Mi-e teama de un cutremur

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat, luni seara, ca este „mahnit” ca familiile victimelor incendiului din clubul Colectiv au anuntat ca il vor da in judecata pentru interventia „dezastruoasa”, dupa publicarea raportului Corpului de Control al premierului.

„Sunt mahnit, dezamagit si un pic dezorientat cum sa ma comport data viitoare”, a declarat Arafat, invitat la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Acesta a spus ca tot isi va lua geaca pe el si va pleca spre locul tragediei in secunda in care va fi anuntat, asa cum a procedat si in cazul incendiului din Colectiv.

Arafat a subliniat ca raportul plin de acuzatii al Corpului de Control va avea un impact grav asupra sistemului sanitar. In primul rand, anumite persoane ar putea sa nu mai ia decizii sau sa ia decizii exagerate de frica si, in al doilea rand, ar putea scadea increderea cetatenilor in sistemul de urgenta.

„Mi-e teama de un cutremur, unde va fi un dezastru real, pentru ca oamenii nu vor mai avea incredere in sistemul de urgenta”, a punctat Arafat.

 

Comentariile secretarului de stat in MAI vin dupa ce Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, a anunta ca il va da in judecata pentru interventia in cazul incendiului din Colectiv.

„Poate Arafat scapa, dar asta trebuie sa o hotarasca legea. Eu imi doresc asta (sa il actionez in judecata – n. red.) pentru ca il consider vinovat. El este imaginea, el a iesit la televizor (…). Interventia a fost un dezastru. (…) Vrem ca justitia sa isi faca treaba, sa fie lasata sa isi faca treaba pentru ca sunt domni care considera ca daca cercetarile duc mai sus decat trebuie este bine ca acestea sa fie oprite. (…) „, a declarat acesta, duminica, intr-o conferinta de presa.

Corpul de Control al premierului Dacian Ciolos a publicat saptamana trecuta un raport in care a criticat in termeni duri interventia Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), condus de Raed Arafat, dupa incendiul din clubul Colectiv.

Arafat s-a aratat nemultumit de faptul ca, dupa finalizarea raportului, nu s-a cerut si punctul de vedere al DSU, iar luni s-a intalnit, la Guvern, cu reprezentantii Corpului de Control, care au fost de acord sa reactualizeze documentul.

Articol preluat integral de pe Ziare.com

Vezi Sursă: Raed Arafat, mahnit si dezorientat ca rudele victimelor din #Colectiv il dau in judecata: Mi-e teama de un cutremur

Leave a Reply

Your email address will not be published.