Simona Halep iese din Top 5 WTA după doi ani 

Simona Halep iese din Top 5 WTA după doi ani 

Simona Halep va fi, de luni, pe locul șase în clasamentul WTA, poziție pe care nu a mai ocupat-o până acum. Ea a urcat pe locul 5 de pe locul 7 WTA, la 17 martie 2014, scrie News.ro.

Noua ocupantă a locului 5 WTA va fi Victoria Azarenka (pe poziţia a opta în actuala ierarhie oficială), jucătoare pregătită de fostul antrenor al Simonei Halep, belgianul Wim Fissette. Azarenka din Belarus, fostă lider mondial,a învins-o pe britanica Johanna Konta, locul 23 WTA, scor 6-4, 6-2, din sferturile de finală ale Miami Open.

În cei doi ani în care a fost între primele cinci jucătoare din lume, Halep a câştigat turneele de la Bucureşti (2014), Shenzhen, Dubai şi Indian Wells (toate trei anul trecut) şi a fost finalistă la Madrid, French Open, Turneul Campioanelor (toate în 2014), Toronto şi Cinncinati (ambele în 2015).

Simona Halep a început anul 2016 pe locul 2 WTA, cea mai înaltă poziţie mondială din carieră, dar rezultatele slabe au dus-o pe o traiectorie descendentă. După semifinala de la Sydney, Halep a pierdut în primul tur la Australian Open, apoi în primele meciuri jucate la Dubai şi la Doha (turul secund) şi a jucat în sferturi de finală ale turneelor de a Indian Wells şi Miami.

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 5 şi locul 5 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, de Timea Bacsinszky (Elveţia), favorită 19 şi poziţia 20 în ierarhia mondială, în sferturile de finală ale Miami Open.

Sursă: Simona Halep iese din Top 5 WTA după doi ani 

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.